2024 Skoda Kodiaq, Evrimsel Tasarıma Sahip Dış Tasarım Taslaklarıyla Tanıtıldı

Haber Arama
İlginizi Çekebilir
2024 Skoda Kodiaq, Evrimsel Tasarıma Sahip Dış Tasarım Taslaklarıyla Tanıtıldı

2024 Skoda Kodiaq, Evrimsel Tasarıma Sahip Dış Tasarım Taslaklarıyla Tanıtıldı

Skoda, amiral gemisi SUV'sinin radarınıza girmeyeceğinden emin olmak istediğinden 2024 Kodiaq için kesinlikle teaser sıkıntısı yok. Çıkış modelinin, 2017'deki lansmanından bu yana 841.900 satış rakamına ulaşarak Çek markasının açık ara en popüler spor arazi aracı olduğu göz önüne alındığında bu mantıklı görünüyor. İkinci nesil model hemen köşede ve beklemeyi kolaylaştırmak için, yeni teaser'lar dış tasarıma dair bir fikir veriyor.

Diğer tüm Skoda SUV'larda olduğu gibi 2024 Kodiaq da çift farları koruyacak. Stili anında tanıdık olduğundan gerçek bir yeni nesil araçtan ziyade makyajlanmış bir izlenim ediniyoruz. Kardeş modeli Volkswagen Tiguan, yeni piyasaya sürülen model için daha önemli dış değişikliklerden geçti Wolfsburg'daki model, küresel üç sıralı Tayron'a yer açmak için yalnızca beş koltuklu olarak satılacak. Skoda ise Kodiaq'ı beş ila yedi koltuk arasında bir seçenekle sunmayı planlıyor.


Bitişikteki tasarım çizimleri iki farklı arka lamba tasarımını gösteriyor ancak hangisinin mevcut olacağı belli değil. C şeklindeki motif her ikisinde de dikkat çekiyor ve sarı arabada daha belirginken, gümüş renkli olanda bagaj kapısının tüm genişliği boyunca uzanan bir ışık çubuğu bulunuyor. Otomobil üreticileri, üretim maliyetlerini artırdığı için nadiren iki set arka lambaya sahip bir araba sunar; bu nedenle, ikisinden hangisinin üretim modeline takılacağını bekleyip görmemiz gerekecek.

Bu çizimlerden bunu anlayamıyorsunuz ancak Skoda , yeni Kodiaq'ın 61 milimetre (2,4 inç) daha uzun olacağını ve dingil mesafesinin de 2791 mm (110 inç) olacağını duyurdu. Beş koltuklu modelde bagaj kapasitesi arka koltuk sırası katlandığında 75 litre artarak 910 litreye çıktı. Üç sıralı modelin maksimum kapasitesi 845 litredir. Ayrıca en arkadaki yolcular için de eskisine göre biraz daha fazla baş mesafesi mevcut.


Çizimler dış görünümün daha çok aynı olacağını öne sürse de, daha önce açıklanan kabin birinci nesil Kodiaq'tan büyük bir farklılığı temsil edecek. 10,25 inçlik dijital gösterge paneli, 13 inçlik bilgi-eğlence sistemi ve 1,25 inç diyagonalli üç Akıllı Kadranla donatılacak. Bu küçük ekranlar, orta konsolu çok sayıda düğmeyle doldurmadan, daha geniş bir işlev dizisine erişebilecek şekilde yapılandırılabilecek.

Volkswagen Grubu'nun MQB Evo platformu olarak adlandırdığı platformla desteklenen 2024 Kodiaq, olağan şüphelilerle güçlendirilecek: 1.5 TSI, 2.0 TSI ve 2.0 TDI; bunların tümü çift kavramalı, yedi vitesli motora bağlanacak. Otomatik şanzıman. Kaputun altındaki en büyük haber, 1.5 TSI tabanlı ve altı ileri DSG'ye bağlanan bir plug-in hibrit olacak. Motora bağlı olarak bazı versiyonlar önden çekişli, diğerleri ise AWD ile geliyor.

Dünya prömiyerinin önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

AlbanianArabicAzerbaijaniBelarusianBulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPortugueseRomanianRussianSpanishSwedishTurkishBosnian